20 November 2012

DVD: Tajwid Pro oleh Ustaz Hj. Mohd Asraff Ayob Al-Hafiz


DVD: Tajwid Pro
oleh Ustaz Hj. Mohd Asraff Ayob Al-Hafiz
 
Kod Produk: CD0007
ISBN:
Penerbit: Rizqona Enterprise
Harga Pasaran: RM45.00
Harga Ahli VIP: RM42.00 (BP: 10.00)
Berat: 150 g
Kesesuaian Usia: Umum

Ketika membaca Al-Quran, anda mungkin terfikir...

"Mengapa bacaan saya masih tidak 'perfect' & sebutannya masih berbunyi ‘Ala Melayu’ walaupun saya dah mahir izhar-idgham-ikhfa-panjang-pendek & lain-lain?"

Atau...

"Bagaimanakah teknik termudah untuk kuasai RAHSIA bacaan ‘Ala Arab’ bak Imam ‘Masjidil Haram’ yang 'perfect' makhraj, sifat serta hukum-hakam tajwidnya?

Alhamdulillah... KINI RAHSIANYA TELAH DIBONGKAR! Tingkatkan kemahiran bacaan Al-Quran anda dari ‘'semi-pro ke ‘Pro’ dengan 3 DVD PAKEJ TAJWID PRO!

Video penerangan HUKUM TAJWID 'ADVANCE' yg disampaikan secara santai, step-by-step dan tersusun, dengan menggunakan teknologi rakaman video kamera professional. Hanya perlu pasang di DVD PLAYER - dengar - PRAKTIKKAN!

Set ini mengandungi DVD berikut:

 

DVD 1: 10 Bacaan Unik & Khusus Dalam Al-Quran

Penerangan secara PRAKTIKAL teknik PALING TEPAT membunyikan 10 bacaan khusus dalam Al-Quran yang selama ini tidak diterangkan SECARA JELAS dalam buku-buku tajwid.


 

 

DVD 2: Kesalahan Sebutan 10 huruf Utama Dalam Al-Quran

PERINCIAN bunyi paling tepat bagi 10 HURUF HIJA'IYYAH yang paling selalu disebut secara kurang tepat oleh lidah masyarakat Melayu.


 

 

DVD 3: 3 Jenis Kesalahan Sebutan Kalimah Dalam Al-Quran

Penjelasan SATU-PERSATU 3 JENIS KESALAHAN SEBUTAN KALIMAH yang paling kerap dilakukan oleh sebilangan masyarakat kita ketika membaca Al-Quran


 
Sedutan Penerangan Bunyi Huruf "LAM" Yang Ditebalkan

3 DVD yang WAJIB anda miliki kerana ia akan: 

  • Mendedahkan RAHSIA Ilmu tajwid bersifat 'advance', khusus untuk mendedahkan kesilapan PALING KERAP DILAKUKAN oleh orang melayu tapi AMAT JARANG diterangkan dlm kitab tajwid secara PRAKTIKAL!
  • Menyelesaikan MASALAH BUNYI BACAAN AL-QURAN yang masih longgar sana-sini walaupun anda dah khatam banyak buku tajwid & mahir hukum asasnya spt idgham-izhar-mad-ikhfak dll.
  • Menjelaskan kesalahan UTAMA bacaan Al-Quran orang melayu, dimana kesalahan ini biasanya hanya diketahui melalui berguru dengan Tuan Guru Al-Quran mahir sahaja.
  • Memberi peluang untuk anda 'UPGRADE' gaya bacaan Al-Quran dengan menjelaskan BEZA bunyi sebutan 'Ala melayu' yg kurang tepat ke bunyi 'Ala Arab' yang lebih mirip seperti bacaan Rasulullah.
  • PENDEK KATA, ia adalah Ilmu tajwid 'advanced' yang perlu dikuasai bagi mencapai tahap 'pro' seperti Imam Masjidil Haram yg terkemuka! 
 Beli di Sini 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog